Liftingul Centro-Facial 3D

Zona centrala a fetei este prima unitatea anatomica si estetica afectata de imbatranire. Tehnicile standard de lifting facial sunt ineficiente pentru acest segment, prezinta risc crescut si pot crea un aspect artificial, nenatural prin tractiunea excesiva a pielii catre periferie.

Intinerirea faciala tridimensionala (in planurile antero-posterior, vertical si supero-lateral) este realizata cu ajutorul liftingului endoscopic centrofacial (3D) cu incizii minime ce permite suspendarea structurilor fetei in pozitia lor initiala. Sunt tratate astfel obrajii, coltul ochilor si al gurii, pleoapele inferioare (“pungile” sau cearcanele de sub ochi”) precum si usoarele asimetrii ale fetei.

Nu exista o varsta ideala pentru efectuare unui lifting endoscopic centrofacial el fiind indicat atat persoanelor tinere (30 ani) cat si celor mai in varsta (50-60 ani) a caror fata si-a pierdut rotunjimile si prospetimea si exprima oboseala, tensiune, supararea sau tristete.

Operatia se realizeaza cu anestezie intravenoasa si dureaza 2-3 ore. Calea de acces este reprezentata de 4 incizii de 1.5-3 cm, doua situate in pielea capului si doua in cavitatea bucala, complet invizibile dupa interventie. 50% din operatie se desfasoara sub control endoscopic (abord temporal) si 50% cu vizualizare directa a disectiei (abord bucal).

Postoperator fruntea si centru fetei vor fi acoperite cu leucoplast alb timp de 3-4 zile dupa care aceata va fi scos impreuna firele de sutura neresorbabile. Timp de 24 ore dupa operatie vor exista 2 tuburi de dren in zona tamplelor care ajuta la diminuarea edemului postoperator . Internarea este de 24 ore fiind apoi nevoie de revenirea la clinica dupa 1 saptamana. Dupa 1-2 saptamani poate fi reluata activitatea socio-profesionala urmand ca in 1-2 luni sa dispara complet si senzatia de amorteala de la nivelul fetei.

Cu ajutorul liftingului endoscopic centrofacial este asigurata nu doar intinerirea fetei ci si improspatarea si infrumusetarea trasaturilor persoanelor tinere care prezinta un inceput de “ofilire” obtinandu-se un aer odihnit, calm si radios.

 
 
Copyright © 2004 S.C. Clinica Medical Service S.R.L. Toate drepturile rezervate.
Str. 9 Mai Nr. 32, Bacau, cod 600023, Romania. *** Telefon/Fax: +40 234 571.202/576.585
creat de idip Romania using Valid XHTML 1.0! Valid CSS!