Remodelarea Nasului

Imbunatatirea caracteristicilor specifice ale nasului cu obtinerea unui raport estetic armonios intre nas si restul fetei poarta numele de rinoplastie. Corectarea deviatiilor septului nazal si ameliorarea obstructiei cailor aeriene superioare este numita septoplastie. Ele pot fi facute in aceiasi sedinta operatorie.

In functie de tipul si amploarea interventiei rinoplastia se poate efectua atat sub anestezie locala combinata cu sedare i.v. cat si sub anestezie generala. Procedeul dureaza 1-2 ore sau mai mult in cazurile complicate sau in rinoplastiile secundare. De obicei, incizia este facuta in interiorul nasului, deci este invizibila. Uneori incizia trebuie facuta in pielea coumelei sau la baza aripilor nazale, insa cicatricile care raman sunt nesemnificative. Operatia de rinoplastie necesita o spitalizare de 24 ore iar dupa operatie veti purta pe nas un “splint” care asigura protectia si stabilitatea noii forme, bandaj ce va fi purtat 7 zile si care va fi scos la clinica cu ocazia primului control postoperator. Inflamatia si vanataile din jurul ochilor vor incepe sa se retraga dupa 5 zile si vor disparea in 2 saptamani. Respiratia va fi dificila in primele zile dupa operatie, dar se va ameliora in timp.

Principiul acestei operatii consta in modelarea unui nou schelet osteocartilaginos, respectand pielea si mucoasa nazala si apoi, cu ajutorul unui pansament extern de a consolida structura nou creata si a obliga pielea sa se muleze pe noua forma. Putem elimina o cocoasa dizgratioasa, sa subtiem baza nasului, sa il ridicam sau sa ii modificam varful daca acesta este prea globulos. In cazul unui nas prea mic sau a unei corectii secundare putem obtine o proiectie armonioasa cu ajutorul grefelor cartilaginoase. Rezultatul operatiei va fi vizibil inca de la scoaterea bandajului extern (dupa 1 saptamana) si va continua sa se amelioreze semnificativ in primele 6-8 saptamani odata cu disparitia inflamatiei. Rezultatul definitive se va instala dupa 3-6 luni de la operatie, chiar mai mult in cazul varfului nazal unde pielea este mai groasa si seboreica.

 
 
Copyright © 2004 S.C. Clinica Medical Service S.R.L. Toate drepturile rezervate.
Str. 9 Mai Nr. 32, Bacau, cod 600023, Romania. *** Telefon/Fax: +40 234 571.202/576.585
creat de idip Romania using Valid XHTML 1.0! Valid CSS!